Buiksloot – Opperdoes 1

Geen beloning

In een leuk duel heeft Opperdoes niet gekregen wat het op basis van inzet en voetbal wel verdiende, een punt. Maar alle punten bleven in Amsterdam waar gastheer Buiksloot zich winnaar mocht noemen na de 3-1 overwinning. Een overwinning waar wel wat op viel af te dingen, omdat Opperdoes gestreden en gevoetbald heeft voor wat ze waard waren. Met gelegenheidskeeper Peter Gutter, prima gedaan, en Michel Rustenburg die zijn routine na al die jaren weer mocht aanspreken. Dan nog de afwezigen voor werk en operaties, dan kom je toch op een aardig lijstje uit. Daarom was het zuur dat er deze wedstrijd geen beloning volgde in de vorm van een punt. Want de 1e helft was nagenoeg voor de bezoekers, qua mogelijkheden en voetbal, al was niet alles goed, 1 onachtzaamheid luidde de achterstand in. Een vrije trap vanaf de linkerzijde werd voorgebracht en de mee opgekomen laatste man werd vrij gelaten en kon heerlijk tegen de bal aanlopen. 1-0 na 11 minuten. Daarna pakte Opperdoes de draad goed op en kwam het in de 1e helft niet meer in de problemen. De spelers zaten er bovenop en lieten de thuisploeg niet meer in de wedstrijd komen. Het kreeg een aantal kansen en claimde tevergeefs een strafschop bij de prima leidende Jongejan.

Na de pauze een zelfde spelbeeld en na 16 minuten kwam de beloning. Op rechts kon Rick Mienes regelmatig goed doorkomen en voorzetten afleveren. In dit geval was Arthur Schoutsen er goed bij en tekende beheerst voor de 1-1. Opperdoes rook zijn kansen en bleef er goed opzitten. Tot in de 72e minuut een hoekschop wederom een achterstand in leidde. En weer was het de laatste man die mee opgekomen zijn hoofd doeltreffend tegen de bal zette. En over deze klap kwam Opperdoes, ondanks enkele prima mogelijkheden, niet meer heen. Dan wordt het tegen het einde ook nog 3-1, al telde die alleen nog maar voor de statistieken. Maar op basis van deze wedstrijd kunnen we verder. Positief, voor en met elkaar knokken voor een goed resultaat. Nu lukte het niet, maar er komen nog 6 kansen op winst. Komende zaterdag uit naar Hellas Sport te Zaandam, aanvang 14.30 uur.

.

2018-04-22T10:45:17+00:00 22 april 2018|