Samen naar een groene, gezonde toekomst

We voetballen al bijna zeventig jaar in verenigingsverband in Opperdoes. En het liefst doen we dat ook de komende zeventig jaar. Dat betekent dat we naar de toekomst moeten kijken. In meerdere opzichten. Vandaar dat we aan een groene, gezonde toekomst willen werken. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. En het kost nauwelijks tijd, dat beloven we!

Wat gaat vv Opperdoes doen?

Voetbalvereniging Opperdoes (VVO) gaat over op zonne-energie. We gaan het dak van ons clubgebouw vullen met zonnepanelen. We gaan daarmee voor schone energie. Want wat we aan energie uit de zonnestralen halen, hoeven we niet uit een kolencentrale te halen. Hartstikke groen en dus gezond voor het milieu!

Wat kost het?

We hebben een mooie aanbieding gekregen van onze Vriend van Opperdoes Warmteservice. Zij leveren panelen tegen een zeer gunstige prijs. De gemeente Medemblik heeft een subsidiepot voor dergelijke investeringen. Daarmee is de helft van de investering gedekt.

De derde partij die dit project voor ons mogelijk moet gaan maken is Rabobank West-Friesland  met hun Clubkas Campagne. Dat is de vervanger van de Rabo Fietssponsortocht. Alle leden van de Rabobank kunnen stemmen op een ingediend project naar voorkeur. Het bedrag (250.000 euro!!) dat de Rabobank gereserveerd heeft voor deze actie, wordt verdeeld naar rato van het aantal stemmen per vereniging. Hoe meer stemmen we krijgen, hoe groter de bijdrage van de Rabobank voor ons project zal zijn!

Wat levert het op?

Deze zonnepanelen hebben een terugverdientijd van circa vijf jaar. Met behulp van de Rabo Clubkas actie en de subsidie van de gemeente Medemblik wordt de investering die VVO zelf zal moeten doen, aanzienlijk lager. Daardoor draaien we nog eerder dan die vijf jaar, in de plus. En dat is gezond voor de financiële situatie en dus ook de toekomst van de club!

Wat kun/moet jíj doen?

Alleen leden van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen. Dat betekent dat je lid moet worden van de Rabobank. Iedereen van 18 jaar of ouder met een rekening bij de Rabobank, kan gratis lid worden. Let op! Je bent als rekeninghouder van de Rabobank niet ook automatisch lid.

Lid worden van de Rabobank heeft diverse voordelen. Kijk voor een overzicht op https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/?intcamp=pa-footer-rabobank&inttype=link-leden&intsource=particulieren.divers

Wanneer kom jij in actie?

Op twee momenten:

1. Nú! Twee minuten tijd kost het. Lid worden van de Rabobank. Dat kan via deze link (wel je bankgegevens bij de hand houden): https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/?intcamp=pa-leden-lidmaatschap&inttype=button-word.lid.van.de.rabobank&intsource=particulieren.leden. Doe dit vóór 10 april. Alleen leden die vóór 10 april 2018 zijn aangemeld, mogen hun stem dit jaar uitbrengen.
  2. Vanaf 8 mei kun je jouw stem uitbrengen. Je krijgt in totaal vijf stemmen, waarbij er maximaal twee op dezelfde vereniging/stichting uitgebracht mogen worden.
    Let op! De stemperiode loopt tot en met 28 mei.
    Let op 2! VV Opperdoes doet mee met zowel de Stichting Voetbalsport Opperdoes (voor de zonnepanelen), als met Voetbalvereniging Opperdoes (voor ondersteuning van het jaarlijkse stratentoernooi). Zo kun je vier van de vijf stemmen goed besteden!

Hulp nodig?

Schiet op zaterdag één van de bestuursleden in de kantine aan. Zij kunnen je helpen met het aanvragen van je lidmaatschap! Of mail je vragen naar info@vvopperdoes.nl

Voor de duidelijkheid!

Je hoeft geen lid van VVO zelf te zijn om op onze doelen stemmen. Maar dus wel lid van de Rabobank. Kom in actie en meld je nu aan als lid!

2018-03-09T21:32:22+00:009 maart 2018|