V.V.Opperdoes M013 – RKEDO

Op zaterdag 27 oktober voetbalden de meiden van MO13 tegen RKEDO. Vol goede moed en met veel inzet en overtuiging begonnen de meiden aan de wedstrijd. Helaas was de tegenstander deze werk een aantal maten te sterk, de score liep dan ook behoorlijk op met een eindstand van 0-18.

We zijn met de meiden net iets te zwaar ingedeeld, maar desondanks geven de meiden niet snel op en gaan ze er elke wedstrijd weer vol voor. Het voetballen van de meiden gaat dan ook steeds beter. Tegen tegenstanders van gelijke sterkte hebben we ook steeds meer in te brengen. Vooral het samenspelen gaat al erg goed. De uitdaging ligt hem vooral nog in het verdedigen. Deze wedstrijd ook kreeg de tegenstander meerdere keren vrij doorgang richting de goal.

Op de trainingen gaan we hier de komende weken veel aandacht aan besteden. Voetbal begint namelijk met een goede verdediging.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat de meiden zich – met goed trainen – dit seizoen verder gaan ontwikkelen. Het is een leuke groep die graag wilt leren en telkens zie ik in de wedstrijd kleine dingen terug komen die op de training geleerd worden.

In de voorjaarscompetitie worden de meiden weer opnieuw ingedeeld door de KNVB en krijgen wij te maken met tegenstanders die net als wij net zijn begonnen met voetballen.

Coach Jaap Rentenaar

.