vv Opperdoes is voor jong èn oud!

Onze voetbalvereniging is in beweging en op alle niveaus zie je dat terug. Op de eerste plaats door de enorme groei van het aantal leden. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe sponsoren en enthousiaste vrijwilligers mogen verwelkomen en worden dit seizoen rondom het voetbal veel activiteiten georganiseerd. ‘t Gaat skoftig’ zou je wel kunnen zeggen.

Maar we willen meer! We willen namelijk dat voetballen bij VVO niet alleen voor jong, maar óók voor oud is. En om onze vaders en opa’s in beweging te krijgen of te houden, willen we onderzoeken of er voldoende animo is om Oldstars/Walking football mogelijk te maken binnen Opperdoes.

Wat houdt Oldstars/Walking Football in en voor wie is het ontwikkeld?
Deze vorm van voetbal wordt beoefend door mannen van 60 jaar en ouder. Het is 7 tegen 7 en wordt gespeeld op een kwart veld. In het veld mag niet worden gerend en de bal mag ook niet boven heuphoogte komen. Hiermee ligt de intensiteit lager waardoor blessures worden voorkomen.

Een ‘seizoen’ duurt 20 weken en wordt begonnen met een fitcheck (0-meting). Er is één keer per week een bijeenkomst/training van 2 uur. We starten de training met een kopje koffie. Daarna is er een warming-up, wordt er aan techniek gewerkt en eindigen we met een partijtje Walking Football. Aan het eind van deze 20 weken volgt wederom een fitcheck (eind-meting) en kan het seizoen worden afgesloten met een toernooi: Het Oldstars kampioenschap. Dit alles natuurlijk op het niveau van onze sterren!

Dit initiatief wordt ondersteund door de nationale ouderenfonds en de KNVB.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met het bestuur via info@vvopperdoes.nl We vertellen er graag meer over.

2018-09-18T18:57:13+00:0018 september 2018|