Zonnepanelen geplaatst

Soms vallen dingen op een bepaalde manier samen waardoor je snel moet handelen omdat je zo’n kans niet een tweede keer krijgt.

Dat was voor ons het geval bij de recente plaatsing van 41 zonnepanelen. En wat viel er dan samen? Allereerst een hoge, tijdelijke, subsidie van de gemeente Medemblik maar daarnaast ook de Energybattle en de Rabo Clubkas actie. Voeg daar een zeer scherpe aanbieding met sponsorbijdrage van Warmteservice aan toe èn beschikbare tijd op korte termijn van de installateur en je zult wel begrijpen dat het nu of nooit was.

In de vroege ochtend van 27 maart werden de panelen geleverd en dankzij de hulp van de heftruck van Dirk Zwaan en de stuurkunsten van Jan Kramer was het een fluitje van een cent om ze op het dak te krijgen. Het installeren ging al net zo voorspoedig met als resultaat dat we nu extra van de gratis zon kunnen genieten. De installateur Erik Staal Timmerwerken uit Berkhout heeft de installatie tot in de puntjes verzorgd waar we hem via deze weg dan ook nog hartelijk voor willen danken.

Mooi hoor die paneeltjes, maar komt het wel goed als er een bal op valt? En wat levert dat eigenlijk op? Dat waren zomaar een paar reacties van onze leden.

De panelen zullen weinig last ondervinden van een verdwaalde bal op het dak en wij verwachten de gemaakte investering binnen vier jaar te hebben terugverdiend. Hierbij hebben wij overigens nog geen rekening gehouden met de opbrengst van de Rabo Clubkas Campagne. Ben je lid van de Rabobank? Denk dan met je beschikbare stemmen aan ons zodat ook jij een bijdrage levert aan een groenere en duurzamere toekomst.

Vergeet dus niet vanaf dinsdag 8 mei te stemmen op Stichting Voetbalsport Opperdoes (de stichting die de voetbalactiviteiten van VVO beheert). Ook de voetbalvereniging zelf doet mee aan de Clubkas Campagne (voor een bijdrage aan het stratentoernooi. Aangezien je twee stemmen per doel mag uitgeven en totaal vijf stemmen mag uitbrengen, kun je vier stemmen ten goede aan VV Opperdoes laten komen.

Voor de stemronde krijg je schriftelijk bericht van Rabobank. Dus let op je brievenbus!

2018-05-08T07:46:16+00:004 mei 2018|