• Alle belangen op de laatste speeldag voor Opperdoes 1

• De laatste speeldag…. Redden we het? Plaatst Opperdoes zich voor de nacompetitie? We zetten alle scenario’s voor u op een rij. Zelfs de onwaarschijnlijke. Wist je dat de mannen van Arno Hulspas zelfs met een 23-22 nederlaag zich nog kunnen plaatsen voor de promotiewedstrijden. Hoe zit dat?

Eerst de stand en uitleg in de competitie.

Stand competitie: wedst. pnt doelp.voor doelp.tegen saldo
    1. Westzaan 21 58 68 16 52
    2. Alcmaria Victrix 21 45 63 27 36
    3. DTS 21 42 63 40 23
    4. Wieringermeer 21 38 71 41 30
    5. Opperdoes 21 38 49 35 14

Westzaan is kampioen en promoveert sowieso. Alcmaria Victrix is winnaar van de tweede periode en speelt nacompetitie. DTS speelt sowieso nacompetitie. Omdat Westzaan de periodetitel niet nodig heeft, gaat die over naar de ploeg die in de eindstand het hoogst eindigt en nog geen periodetitel heeft. DTS kan niet meer ingehaald worden, dus is momenteel sowieso zeker van plaats 3.
    Máár, DTS kan ook de derde periodetitel nog winnen, in dat geval gaat het ticket van Westzaan over naar de nummer vier op de ranglijst. En daar komen Wieringermeer en Opperdoes nog voor in aanmerking.

Dan de stand in de strijd om de derde periodetitel:

Stand 3e periode: wedst. pnt doelp.voor doelp.tegen saldo
    1. Westzaan 6 18 21 4 17
    2. DTS 6 14 16 7 9
    3. Opperdoes 6 12 16 9 7
    4. Sp. Krommenie 6 11 14 11 3

Aangezien Westzaan al een periodetitel op zak heeft, schuift de derde periodetitel door naar de ploeg die op de tweede plaats eindigt. Dat is nu nog DTS maar dat kunnen ook  Opperdoes en Sporting Krommenie nog worden.

Het programma van de belanghebbende clubs:

Westzaan-Wieringermeer
    Purmerland-Opperdoes
    De Blokkers-DTS
    De Kennemers-Sporting Krommenie

Wat gebeurt er bij:

Verlies van Opperdoes

Bij een nederlaag van Opperdoes zijn we klaar

tenzij

DTS de derde periodetitel wint (gelijkspel is genoeg)

én

Wieringermeer met minimaal zeventien doelpunten méér verliest dan Opperdoes (18-0, 1-0)

DTS de periodetitel wint

én

Opperdoes met 22-23 verliest en Wieringermeer met 0-17 verliest. In dat geval zijn beide ploegen exact gelijk geëindigd (punten, doelsaldo en doelpunten voor) op de vierde plaats en geldt het onderling resultaat. Dat is in het voordeel van Opperdoes (5-2 en 2-1 winst). Bij 23-24 en 0-17, 24-25 en 1-18 is Opperdoes 4e en plaatst het zich voor de nacompetitie (mits DTS dus de periodetitel wint).

Gelijkspel van Opperdoes

Wieringermeer moet verliezen

én

DTS moet minimaal een gelijkspel behalen (waardoor het de derde periodetitel wint).

Als DTS verliest, mag Sporting Krommenie niet ruim winnen. DTS moet die ploeg op doelsaldo voorblijven (momenteel: DTS +9, Sporting Krommenie +3).

Winst van Opperdoes

Wieringermeer moet een minder resultaat (gelijkspel, nederlaag) boeken tegen Westzaan

DTS verliest

óf

DTS speelt gelijk en Opperdoes wint met twee doelpunten verschil en scoort één keer meer dan DTS (bijvoorbeeld 3-1 om 2-2).

Als Opperdoes bijvoorbeeld met 2-0 wint en DTS met 2-2 gelijkspeelt (of 3-1 en 3-3, 4-2 en 4-4 etc), dient er een beslissingswedstrijd gespeeld te worden om te winnaar van de derde periodetitel aan te wijzen (de vraag is of de KNVB dit scenario gebruikt als Wieringermeer niet wint, aangezien DTS en Opperdoes dan sowieso van deelname aan de nacompetitie verzekerd zijn).

Als Opperdoes en Wieringermeer winnen, én DTS blijft Opperdoes in de derde periode voor, geldt:
    Als Opperdoes met 23-6 wint en Wieringermeer met 1-0, dan zijn beide ploegen exact gelijk geëindigd (punten, doelsaldo en doelpunten voor) en geldt het onderling resultaat. Dat is in het voordeel van Opperdoes (5-2 en 2-1 winst).

Zie je een misrekening, laat het even weten via info@vvopperdoes.nl