• Arno's Analyse: Blokkers-uit

 • Opperdoes won zaterdag met 1-2 bij De Blokkers. We spraken na afloop met trainer Arno Hulspas.

   

  Dat was een zwaarbevochten overwinning, Arno!

  ,,Ja maar het zag er in de eerste helft eigenlijk helemaal niet naar uit dat het zwaarbevochten zou worden. We speelden prima voetbal, stonden 2-0 voor. Maar richting de rust konden we de druk op De Blokkers er niet ophouden. Daarvoor hadden we  - op een kans in de openingsfase na – ruim een half uur niets te vertellen. We hadden meer moeten scoren.”

  Waar zat het verschil ‘m in?

  ,,Blokkers ging ‘hoger’ voetballen. We kregen veel minder ruimte op het middenveld. Een verschil van dag en nacht. We kregen nog wel kansen hoor. Bas Kee kwam er een paar keer door en Niels Putting schoot nog op de paal. Maar het verval was groot, het werd gewoon billenknijpen.”

  Wat zijn de positieve punten die je hiervan mee neemt?

  ,,Jonathan Oppenhuis speelde negentig minuten lang als rechtshalf. Is nog een heel jonge jongens. Stephan Wagenmaker stond vanwege een blessure van Marein Zwaan centraal achterin. Daar stond hij vorige week ook al, toen Tom doorgeschoven werd. En dat beviel eigenlijk wel. Zo hebben we meer voetballend vermogen van achteruit. Fijn dat we de wedstrijd over de streep getrokken hebben. De andere uitslagen in de poule waren ook niet geheel ongunstig, we doen nog mee om de nacompetitie.’’

 • Zaterdag 13 april  
  De Blokkers  1
  Opperdoes 2
  Doelpuntenmakers:  
  Bas Kee 1
  Marijn Putting 1