• Arno's Analyse: Jisp-thuis

 • Opperdoes 1 won met 2-0 van Jisp. We spraken na afloop met trainer Arno Hulspas.

   

  Arno, deze overwinning was noodzakelijk.

  Noodzakelijk en zakelijk. We moesten winnen om nog in de race om de nacompetitie te blijven. Tegelijkertijd was het een zakelijke overwinning, Jisp had niet veel te vertellen. Die ploeg kon of wilde niet voetballen. Het was daarom denk ik geen leuke wedstrijd om naar te kijken. Maar nogmaas, het draaide vandaag om de winst.”

  Wat was vandaag van doorslaggevend belang?

  ,,Hun topscorer kwam tegenover Thijmen Oppenhuis te staan. Die kwam er niet aan te pas. En ook hun puntspeler, die in de heenwedstrijd liet zien aardig zicht op het spelletje te hebben, was onzichtbaar. En uiteindelijk lieten ze zich geblesseerd vervangen. Toen was het beste bij Jisp er wel vanaf.”

  Het enige verwijt dat je zou kunnen maken is dat de wedstrijd niet eerder beslist wordt.

  ,,Na het kopdoelpunt van Tom Dijkman had Roy van Dijk de 2-0 op zijn schoen. Hij ging alleen op de keeper af miste en ook de rebound kreeg hij niet in het doel. Pas in de tweede helft kwamen we op 2-0, toen Igor Lewczuk – hij stond met Niels Putting voorin – omvergelopen werd.”

  Igor voorin? Vanwaar die keuze?

  ,,Het was even puzzelen maar hij kan de opbouw van de tegenstander fantastisch ontregelen. Hij loopt zichzelf vier slagen in de rondte. Als de overtreding niet tegen hem was begaan, had hij gescoord, zei Igor na afloop. Dat zou niet voor het eerst zijn hoor, vorig jaar maakte hij tegen Wherevogels was hij ook heel belangrijk met een doelpunt.”

 • Zaterdag 20 april  
  Opperdoes 2
  Jisp 0
  Doelpuntenmakers:  
  Tom Dijkman 1
  Marijn Putting 1

   

  Minutenspel

  Doelpunten vielden in de 14e en de 60e minuut. De winnaars van de Minuut zijn Joris Geels en Jacco Wilms.