• Arno's Analyse: Purmerland-thuis

• Opperdoes speelde met 2-2 gelijk tegen Purmerland. We spraken na afloop met hoofdtrainer Arno Hulspas.

Arno, 2-2 tegen een ploeg onder je op de ranglijst, terwijl je een sprongetje zou kunnen maken.

,,We hinkten in de tweede helft ook wel op twee gedachten. We wilden uiteindelijk wel winnen maar niet het risico lopen te verliezen. Purmerland houden we nu op vijf punten van ons af en we houden nog steeds zicht op de ploegen boven ons.’’

Wat vond je van de tegenstander?

Purmerland kwam knap voor de dag. Ik had ze eerder al eens zien spelen, toen waren ze minder dan nu tegen ons. Ze kwamen ook al vroeg op voorsprong door een fout op ons middenveld. Daarna pakten we het aardig op en kwamen we op voorsprong. Ik had echt het idee dat we de score in de tweede helft konden gaan uitbouwen. Maar zover kwam het niet.’’

Wat was de oorzaak?

,,Misschien drank in de beentjes van de wedstrijd van het Nederlands Elftal? Ik weet het niet. We kwamen in de tweede helft niet meer aan voetballen toe. Uit een voorzet van rechts werd de 2-2 binnen gekopt. In het laatste kwartier had ik nog wel de hoop dat de goal aan de goede kant viel.’’

En nu: winterstop.

,,Ja, we trainen donderdag nog en dan pas vanaf 5 januari. Vanaf deze kant wil ik alle leden, supporters, vrijwilligers en andere mensen heel fijne feestdagen toewensen.’’