• Arno's Analyse: Purmerland-uit

 • Opperdoes won zaterdag met 1-2 bij Purmerland maar liep desondanks de nacompetitie mis. We spraken na afloop met trainer Arno Hulspas.

   

  Arno, hoe groot is de teleurstelling?

  ,,Ja, dit is gewoon heel rot. We hebben gedaan wat we moesten doen, dus ik kan de groep niets verwijten. Maar de uitslagen op de andere velden zitten tegen. Met name de overwinning van Wieringermeer, dat in de slotfase wint van kampioen Westzaan, konden we niet gebruiken. We hebben het op eerdere momenten in het seizoen laten liggen.”

  De wedstrijd tegen Purmerland kende een bijzonder verloop.

  ,,We kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand, hadden het lastig met Purmerland maar na een kwartier kwamen we beter uit de verf. Na de gelijkmaker na een half uur, van Roy, waren we de bovenliggende partij en met de 1-2 vlak voor rust van Daan Dijkman, was Purmerland rijp voor de slacht. In de tweede helft kreeg Thijmen Oppenhuis een gele kaart, terwijl Tom Dijkman de overtreding maakte. Even later kreeg Thijmen opnieuw geel. Met tien man waren we de controle kwijt, maar gaven we de overwinning niet meer uit handen.”

  En nu is het seizoen plots voorbij.

  ,,En dat is natuurlijk wel jammer. Ik had graag nog de nacompetitie in gegaan. Maar net als vorig jaar hebben we tot de laatste speeldag mee gedaan. In augustus gaan we weer aan een nieuw seizoen beginnen. Ik heb er al zin in. Ik wil graag de spelers, supporters, leden en vrijwilligers van vv Opperdoes een mooi stratentoernooi en een fijne zomer wensen.”

   

 • Zaterdag 18 mei  
  Purmerland 1
  Opperdoes 2
  Doelpuntenmakers:  
  Roy van Dijk 1
  Daan Dijkman 1