• Complex corona-proof

• Ondanks dat het Corona-virus nog actief is, staat het voetbalseizoen op punt van beginnen. Het virus en de door de overheid opgelegde maatregelen zijn ook van toepassing op Voetbalvereniging Opperdoes. Sterker nog, de kantine wordt onder dezelfde maatregelen als de reguliere horeca. En zelfs in de kleedkamers zullen we de anderhalve meter afstand in acht moeten houden.

Voor de kantine gelden daarom de volgende maatregelen:

- Er zijn slechts 24 zitplaatsen, verdeeld over zes tafels. De stamtafel is buiten gebruik gesteld. Er is in de kantine geen mogelijkheid voor statafels of staan. Aan de bar staan - anders dan een bestelling doorgeven - is niet toegestaan.
    - Deze zitplaatsen zijn vast, dat wil zeggen, er kan niet gehopt worden van tafel naar tafel
    - Wil je aan een tafeltje zitten, dan dien je je contactgegevens in te vullen en deze bij de bar in te leveren in het kader van het bronnen- en contact onderzoek bij een eventuele besmetting. Deze gegevens worden na 14 dagen vernietigd.
    - De bar aan de zijde van de bier tap wordt niet gebruikt. Hier worden ook geen bestellingen opgenomen of uitgeserveerd
    -Betaal alsjeblieft contactloos
    - In de kantine is een looproute aangegeven. Hou je hieraan.
    - Zorg ook voor afstand in de toiletgroepen. Eén persoon per toiletruimte is de standaard
    - De ruimte achter de bar is voor niemand anders bestemd dan ons barpersoneel

Voor de kleedkamers zijn de volgende regels van kracht:

- Op elke toegangsdeur tot de kleedkamer staat hoeveel personen tegelijk in de kleedkamer kunnen zijn.
    - Om de capaciteit te verhogen zijn tijdelijk extra zitplaatsen gecreëerd
    - Spelers kunnen plaatsnemen tússen de afgeplakte delen van de bank
    - Houd ook afstand tijdens het douchen. Dat betekent dat tegelijk hooguit twee douches gebruikt kunnen worden

In algemeenheid: houd 1,5 meter afstand, óók langs het veld.

Let op! Dit zijn geen maatregelen uit luxe, dat beseffen we ons maar al te goed. Hou je aan deze regels en respecteer onze vrijwilligers achter de bar en supporters uit risico-groepen die ook graag weer voetbal willen kijken.

Boetes die opgelegd kunnen worden, zijn bovendien niet mals en schaden de vereniging.

Genoeg reden om samen dit seizoen - en de bestrijding van het virus - tot een succes te maken!