• Complex Opperdoes uitvalsbasis filmcrew

 • Aanstaande maandag, 22 februari, wordt ons complex gebruikt als uitvalsbasis voor een filmcrew. Er worden opnamen gemaakt voor Het Verhaal van Nederland.

  In Het Verhaal van Nederland wordt in 10 televisie-afleveringen verteld hoe ons eigen prachtige Nederland het land is geworden dat het nu is. Het is een epische reis door de tijd van de prehistorie tot nu. Van de eerste bewoners via de Gouden Eeuw en de Tweede Wereldoorlog tot het land dat we nu zijn.

  Het Verhaal van Nederland vertelt òns verhaal. Waar komen we vandaan? Welke geschiedenis delen we? En hoe zijn we geworden wie we zijn?

  ‘Het Verhaal van Nederland’ is een nationaal document dat ons meevoert langs de grote allesbepalende gebeurtenissen, personen en voorwerpen die Nederland hebben gevormd. Rode draad in de serie zijn de gedramatiseerde scenes uit deze geschiedenis. Persoonlijke verhalen representeren de grote historischegebeurtenissen en keerpunten.

  Deskundigen
  Deskundigen en experts van alle denkbare musea en instellingen in Nederland ondersteunen het verhaal door de meest interessante periodes in de Nederlandse geschiedenis uit de doeken te doen. De link wordt gelegd
  naar talloze objecten uit musea en op locaties waar delen van onze geschiedenis terug te vinden zijn. Niet alleen de expertise, maar ook het enthousiasme, de passie, en de kennis van diverse vooraanstaande Nederlandsehistorici, experts, en archeologen worden aangewend om de vele nuances die onze geschiedenis rijk is, aan bod te laten komen.

  Opnames
  De opnames zullen plaatsvinden op Maandag 22 februari, op de locatie: “Station Twisk”. Wij beginnen om 08.00 uur en filmen tot uiterlijk 19:00 uur. We zullen VV Opperdoes gebruiken als onze binnen locatie voor kostuum, make-up en lunch.

  Hoewel wij er alle zorg voor zullen dragen de overlast voor u tot een minimum te beperken, zal onze aanwezigheid onvermijdelijk merkbaar zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip. Gemeente Medemblik is op de hoogte van onze werkzaamheden.

  Mocht u naar aanleiding van deze brief vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact op met ondergetekende.

  Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

  Met vriendelijke groet,

  Rutger Nijenhuis
  locatiemanager Pupkin Film
  038 2024 046
  locatiemanager@hetverhaalvannl.nl