• Corona-update vv Opperdoes

• Beste leden, supporters, sponsors,

Het Corona-virus grijpt wild om zich heen en zorgt ervoor dat het normale leven opeens niet meer zo normaal is. Wij spreken de wens uit dat jullie, jullie familie en vrienden in goede gezondheid verkeren en dat ook blijven.

We leven in een onzekere tijd. Misschien staat je baan wel op het spel of ben je zelfstandige en lopen de inkomsten fors terug. Wat als het Corona-virus ook jou(w omgeving) raakt? We wensen iedereen die hiermee te maken krijgt, heel veel sterkte toe.

Corona-virus raakt ook de voetbalwereld

Op 12 maart, het eerste moment van maatregelen vanuit de overheid, is ons complex gesloten. Er is niet meer getraind en de KNVB legde de competities stil. Ook de vrijwilligersavond en de jeugdbingo werden van de agenda geschrapt. Op dat moment klonken er wellicht wat kritische geluiden over dit besluit maar inmiddels is duidelijk dat het menens is in de wereld. De gezondheid staat voorop.

Dat stilleggen van de competities raakt ons als voetballiefhebbers allemaal: Voetbalvereniging Opperdoes is een ontmoetingspunt binnen het dorp waar jong en oud plezier aan beleeft. Waar voetballers verenigd zijn. Die een gezamenlijke passie hebben, op of langs het veld. Een plek waar mooie verhalen geschreven en verteld worden.

Dat sociale leven ligt nu stil.

Wanneer gaan we weer voetballen?

Vooralsnog is niet duidelijk of en wanneer de competitie hervat wordt. In ieder geval blijft het complex van vv Opperdoes tot 6 april gesloten. Maar de kans is groot dat ook daarna nog maatregelen van kracht blijven. Daar wordt wellicht volgende week meer over bekend wanneer het kabinet een besluit neemt over de huidige maatregelen.

De KNVB heeft de volgende informatie alvast aan de vereniging gegeven:

- Als er na 6 april gevoetbald kan worden, dan volgt in het paasweekend géén dubbel programma
    - De KNVB probeert in ieder geval in de A-categorie (ons eerste elftal) de competitie uit te laten spelen
    - De KNVB heeft als uitgangspunt de competities uiterlijk op 30 juni te laten eindigen. Er zal wellicht ook midweeks gevoetbald moeten worden

Maar het zou ook kunnen dat we dit seizoen niet meer in actie komen. De KNVB heeft daar nog geen duidelijkheid over en laat dat onder meer afhangen van herziening van de overheidsmaatregelen.

Wat zijn de gevolgen voor vv Opperdoes?

Het complex – en daarmee ook de kantine – is voorlopig gesloten, er wordt dus geen kantine-omzet gedraaid. Dat is normaal gesproken een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging. Daarnaast gaan sommige uitgaven – denk aan verzekeringen, nutsbedrijven, huur – wel gewoon door.

Ook het doorgaan van het Stratentoernooi is onzeker. Dit is een belangrijk toernooi voor onze vereniging.

Wat vragen wij van jou?

We zullen alles uit de kast halen om iedereen weer te laten voetballen zo gauw dat mogelijk is. Wij vragen jou als tegenprestatie om je volledig in te zetten voor Voetbalvereniging Opperdoes. We moeten zo snel mogelijk de vereniging weer draaiende krijgen. Denk aan: trainingen, wedstrijden, scheidsrechters, kantinediensten, schoonmakers. Dit kan ook op doordeweekse avonden zijn. Uiteindelijk willen we allemaal bezig zijn met het mooiste spelletje ter wereld. Dat vraagt extra flexibiliteit van iedereen.

Wat kun je nog meer doen?

Denk ook eens aan onze sponsors. Ook zij maken onzekere tijden door. Of hebben misschien de deuren – tijdelijk – moeten sluiten door de overheidsmaatregelen. Stap eens bij hen binnen voor aanschaf van spullen, het aanvragen van een dienst of het inwinnen van advies. Dat is van levensbelang voor deze ondernemingen. En ook voor onze vereniging, want zij ondersteunen ons financieel.

En dan nog even dit

Denk je erover na te stoppen met voetballen? Elk lid is voor ons belangrijk om een elftal draaiende te houden. Een terugloop in elftallen kan funest zijn voor de vereniging. Laat je medespelers (m/v) niet in de steek en, houd Voetbalvereniging Opperdoes overeind.

Maar bovenal

Denk om jezelf. En om elkaar.