• Derde on Tour: alleen geen pupillenuitslag

 • Pupillenaanvangstijd, pupillenvoetbal, pupillendrinken in de rust maar geen pupillenuitslag. Eerlijk is eerlijk, de wedstrijd tegen Velsenoord was er een om snel te vergeten.

  Allereerst was daar natuurlijk het achterlijk vroege aanvangstijdstip van half elf. Dat betekende dat we om 9 uur ´s ochtends bij de poort stonden om ons richting Beverwijk te begeven. Op het aanvangstijdstip waren we de enige wedstrijd op het verder verlaten complex in een desolate omgeving.

  De scheidsrechter – viel weinig slechts over te zeggen – was de wissel die in de tweede helft zou voetballen. En wij voetbalden zonder al te veel overleg als een stel pupillen over het veld.

  Velsenoord, dat pas enkele weken geleden aan de competitie is toegevoegd, leunde op twee snelle en één behendige speler en daarmee maakten ze het ons behoorlijk lastig.

  Dat het bij rust pas 1-0 stond, zei meer of de kwaliteit van afronding en de kwaliteit van onze keeper, dan dat het iets over ons spel zei.

  Na de limonade lieten we ons aanvallend iets meer zien. Zo kreeg Robin een kans, maaide Klaas Pieter in kansrijke positie langs half naast de bal en was er een heuse scrimmage voor het doel van Velsenoord. Aan de andere kant was Frank een aantal keer goed op zijn post om potentieel gevaarlijke situatie voor te zijn.

  Toch moest ook Frank nog eenmaal capituleren, de aansluitingstreffer van Martijn gaf ons nog enige hoop maar rond lunchtijd stonden we toch met lege handen.

 • Zaterdag 18 februari  
  Velsenoord 3 2
  Opperdoes 3 1
  Doelpuntenmaker:  
  Martijn Schoutsen 1