• Derde on Tour: Always Forward-uit

 • Vijf vragen over de laatste wedstrijd van het derde elftal. Aan het woord laten we Lucas Dirkson, sinds dit jaar deeltijd doelman van het derde.

 • Zaterdag 10 oktober  
  Alw. Forward 2 11
  Opperdoes 3 0
  Doelpuntenmakers: -
 • Lucas, elf tegendoelpunten. Dat houdt niet echt over?

  “Nee, dat zijn er inderdaad weer veel. Je zou er bijna aan gewend raken. Maar wennen doet dat nooit hoor. In de eerste helft konden we de schade nog tot drie beperken, maar binnen tien minuten na rust legden ze er nog eens drie in. Dan weet je dat het een lange middag wordt.”

  Hoe kijk je terug op je eigen optreden?

  “Volgens mij heb ik niet echt verwijtbare fouten gemaakt. Dit team was gewoon veel te sterk voor ons. Always Forward heeft echt nog veel meer kansen gehad. Ik had een aantal reddingen en schoten vijf of zes keer op paal of lat. Als keeper dwing je dat af hè, haha.”

  Always Forward is de koploper in de competitie. Is dat terecht?

  “Ze lieten ons geen kans. Maar eerlijk gezegd: wij waren verre van compleet. We stonden met precies elf spelers – dus ook geen grensrechter – aan de start. Halverwege de tweede helft kregen we nog versterking van Tom en Justin. Maar die konden logischerwijze niets aan de afstraffing veranderen.”

 • Nog wel kansen gehad op een doelpunt?

  “Heel beperkt. Twee corners afgedwongen, hun keeper heeft twee reddingen moeten verrichten geloof ik. Nee, we kwamen er niet echt aan te pas. Maar het was wel een heel sportieve wedstrijd.”

  In vier competitiewedstrijden incasseerden jullie al 37 tegendoelpunten. Hoe ziet de rest van het seizoen eruit?

  “Gelukkig spelen we maar achttien wedstrijden. En komende zaterdag gaat het vast beter. Dan zijn we namelijk vrij. Misschien moeten we toch eens vaker trainen. Ohja, woensdag kan ik trouwens niet. Dan moet ik werken.”