• Derde on Tour: direct een zege!

 • De seizoensopener voor het derde. Na geen bekertoernooi – vorig seizoen niet zo goed bevallen – toog de selectie naar Andijk, waar Sporting 3 de tegenstander was. Laten we het over het veld niet hebben – in Opperdoes hebben we ook jaren op zulke velden moeten spelen – maar laten we het erop houden dat het gras al in een eeuwigheid niet gemaaid was en er veel te veel lijnen op stonden.

  Qua wedstrijd hield het ook niet echt over. Het benauwde weer werkte verlammend en we moesten ook nog eens het spel maken omdat de tegenstander nauwelijks anders deed dan de lange bal spelen.

  Na de 0-1 van Rintse lag het spel zo’n twintig minuten stil na een op het oog ernstige knieblessure van onze keeper Lucas. Zijn vervanger Bruce moest – niet snel na de hervatting van de wedstrijd – al een tegendoelpunt slikken nadat er door de defensie niet adequaat ingegrepen werd op een lange bal. Jeroen maakte er kort voor de rust 1-2 van.

  Na de limonadepauze kwam Andijk weinig meer voor ons doel. We misten nog een handvol mogelijkheid maar toch liepen we vrij eenvoudig uit naar 1-5 door doelpunten van Wout, Ruben en debutant Bas.

 • Zaterdag 25 september
  Sporting Andijk 3 1
  Opperdoes 3 5
  Doelpuntenmakers:
  Rintse Jellema
  Jeroen Bakker
  Wout Dijkman
  Ruben Trompetter
  Bas Sanders