• Derde on Tour: een punt uit het vuur gesleept bij de koploper!

 • Ja lezers u ziet het goed. Opperdoes 3 heeft afgelopen zaterdag knap een punt overgehouden aan het uitduel bij de Zouaven. Opperdoes 3 ging met een beetje knikkende knieën richting Grootebroek. We mochten het tijdens deze troosteloze inhaalzaterdag opnemen tegen de Zouaven 2. De ongeslagen koploper in de 6e klasse. Ze konden ook nog een fantastisch doelsaldo overleggen. Ik meen 30 voor en een handje vol tegen… Enige scherpe aan onze kant was zeker geboden om hier een resultaat neer te zetten.

  Die scherpte ontbrak helaas in de afronding de eerste helft maar qua inzet zat het zeker goed. We probeerde kort op de man te zitten en de opbouw van de tegenstander het op deze manier lastig te maken. Dit lukte aardig maar ondanks de energie die we erin stoken konden we niet voorkomen dat Zouaven een handje vol grote kansen kreeg.

  Gelukkig stond onze sluitpost Frank erg scherp te keepen en zorgde met fraaie reddingen dat zijn doel schoon bleef. Ook Opperdoes kreeg zeker kans op scoren. Ze wipte Jeroen een inzet net over het doel, kopte onze laatste man Tom op de lat en wist Antonie even niet of hij nou moest koppen, schieten of aannemen waardoor de bal naast het doel verdween. De rust werd gehaald met een 0-0 stand.

  In de tweede helft zette de Zouaven een tandje bij. Ondanks dat wij nog steeds veel inzet toonde konden we niet voorkomen dat de snelle jonge jongens van de tegenstander door onze defensie speelde. Wederom stond daar Frank die met een aantal katachtige reddingen de stand op 0-0 hield. Helaas hielden we geen stand en schoot de spits van de Zouaven zo’n 20 minuten voor tijd de 1-0 tegen de touwen.

  De ontlading was groot bij de tegenstander. Het leek er heel even op dat het snel 2-0 en 3-0 zou worden. Maar we lieten ons koppie niet hangen en bleven scherp achterin. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Bij een typische Bruce actie ontfutselde hij de bal van de tegenstander en wist deze knap binnen te houden. Hij bereikte met een snelle pass onze spits Jesse. Hij legde de bal klaar twijfelde niet en knalde de bal vanaf buiten de 16-meter knap in de verre hoek over de keeper. De frustratie liep op bij de tegenstander. Ze gingen een soort alles of niets spelen.

  Hierdoor kregen wij ruimte en roken wij zelfs een overwinning. Helaas leek het helemaal de andere kant op te gaan toen Klaas-Pieter een doorgebroken speler neerhaalde in de 16 meter, penalty besloot de leidsman. Gelukkig werd deze veel te onrustig ingeschoten en belandde hij in de bosjes achter het vangnet. Veel kansen kwamen er verder over en weer niet meer. Wel heel veel frustratie aan de kant van de Zouaven.

  Meerdere malen werd er nagetrapt en er ontstonden kleine opstootjes. Helaas handelde de scheidsrechter niet adequaat en liet hij het gaan waar hij moest fluiten of floot hij juist waarbij voordeel zeker een mogelijkheid had geweest. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 10 tegen 9 omdat er over en weer gele kaarten vielen.

  Dank aan de inzet en speciale dank aan Bram de coach en Wiljan de vlagger!

  “de captain”

 • Zaterdag 21 oktober  
  De Zouaven 2 1
  Opperdoes 3 1
  Doelpuntenmakers:  
  Jesse Leegwater 1