• Derde on Tour: in BOL-shirts naar een overwinning

 • Lang op gewacht, maar daar is-ie dan: de derde overwinning van het seizoen, de eerste sinds 3 december toen we BOL 4 met 3-2 oprolden.

  En opnieuw moest BOL 4 er met 3-2 aan geloven, al had de minder oplettende kijker het vermoeden dat het onderlinge partijtje door BOL werd gewonnen. In Broek op Langedijk aangekomen vroeg namelijk iedereen wie toch de tas met shirts uit Opperdoes had meegenomen. Elke auto die arriveerde was weer een extra mogelijkheid dat dáár de shirts in meegebracht waren. Maar helaas.

  Heen en weer rijden om de shirts te halen zou te veel tijd kosten. Dus in de kantine gevraagd naar reservetenue. Dat werden dus keurig groene thuisshirts van BOL. Niet echt op maat gemaakt, maar goed. We konden voetballen. Omdat de thuisploeg óók in BOL-groen speelde, kregen we hesjes uitgereikt om nog enigszins onderscheid te kunnen maken.

  Tot zover de perikelen vooraf.

  Dat we aan elkaar gewaagd waren, bleek al gauw. Maar waar de latere bingohoofdprijswinnaar Frank een gigantische kans op de 0-1 liet liggen, daar scoorde BOL wel uit de eerste kans. En uit de derde kans. En zo keken we toch weer tegen een 2-0 achterstand aan.

  Dat we in een tijdbestek van twee minuten ook twee penalty’s toegekend gekregen zouden moeten hebben, laten we maar even buiten beschouwing. Na een snelle spelhervatting van het middenveld maakte Frank alsnog zijn doelpunt en gingen we met een kleine achterstand de rust in.

  In de tweede helft maakte Jonathan – vorige week nog debuterend in Opperdoes 1 – de gelijkmaker waarna de wedstrijd alle kanten op kon. Matthijs stond attent te keepen en voorin kregen we ook enkele mogelijkheden.

  Twee minuten voor tijd leek het alsnog helemaal mis te gaan, toen BOL-spits Arie na een foutje vrij baan naar Matthijs kreeg en op weg leek naar de winnende treffer. Maar onze keeper kwam als winnaar uit de strijd. In minder dan geen tijd lag de bal aan de overkant van het veld wel in het net. Frank schoot op aangeven van Sander de winnende treffer binnen.

  Zaterdag sluiten we de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Schagen United, dat gisteren een ongenadig pak op de broek kreeg van Reiger Boys: 23-0.

 • Zaterdag 20 mei  
  BOL 4 2
  Opperdoes 3 3
  Doelpuntenmakers:  
  Frank Zwaan 2
  Jonathan Oppenhuis 1