• Derde on Tour: logische uitslag met een zure smaak

• Terugblikkend op het bezoek aan Oosterend, wat blijft dan het meeste bij? De wereldgoals? De niet gegeven strafschoppen? De in de slotfase verspeelde overwinning? De biertjes na afloop?

Laten we bij het begin beginnen: eind januari werd het idee geboren om van de uitwedstrijd bij Oosterend dan maar direct een mooi uitje te maken. Plannen werden gesmeed. Twaalf man meldden zich aan voor de overnachting, zo hadden we in ieder geval genoeg spelers voor de wedstrijd. Uiteindelijk maakten in totaal zestien spelers de overtocht naar het eiland. Eén auto met vier zou na afloop van de wedstrijd weer naar huis gaan.

Hadden wij vijf wissels, de coach van Oosterend had er liefst acht tot zijn beschikking. Bovendien een jonge groep spelers, de meeste jongens waren van geboortejaar 2002 en 2003.

In de eerste tien minuten werden we flink onder druk gezet door de thuisploeg maar gaandeweg kwamen we beter in de wedstrijd. Al hadden we soms flink last van hun doordekken. Bruce voelde zich dusdanig opgejaagd dat hij de bal blind terugspeelde. Daar werd door een tegenstander handig op geanticipeerd: 1-0.

Nog voor het half uur maakten we gelijk. Antonie wilde eigenlijk Wout aanspelen maar diens sprint gaf Antonie juist de ruimte zelf uit te halen. Zijn inzet van afstand ging precies over de keeper heen: wereldgoal nummer één.

In de tweede helft kwam wereldgoal nummer twee. Jordy pegelde van afstand de bal in de verre bovenhoek. Helaas had de scheidsrechter iets daarvoor een overtreding van Robin geconstateerd en keurde de treffer terecht af.

De derde wereldgoal was wél een geldige. Nu was Robin de maker. De voorzet van rechts was zó op maat dat hij alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten waardoor de bal hard en strak in de kruising vloog.

Frank verdiende nog twee penalty’s maar in beide gevallen wilde de scheidsrechter er niet aan. In de eerste situatie vond hij het zeer twijfelachtig of er wel een overtreding begaan was. Bij de tweede overtreding floot ie wel, maar werd de leidsman door de speler van Oosterend in de luren gelegd door snel drie passen naar achteren te doen waardoor het leek alsof de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt.

Oosterend ondertussen drukte ons steeds verder achteruit. Opperdoes begon te piepen en te kraken. Matthijs had enkele goede reddingen. Maar in de laatste minuut was er geen houden meer aan. De thuisploeg brak door de defensie en schoot – ook niet lelijk trouwens – de 2-2 binnen. Misschien wel een terechte uitslag tegen een leuke tegenstander maar zuur was-ie wel.

De teleurstelling over de verspeelde punten werd in de kleedkamer en later in de kantine weggespoeld met een paar kannen bier. In De Koog aten we ons weer goede moed in om later de dansvloer van diverse etablissementen aldaar te testen.

Op zondag volgde nog een kartkampioenschap waarna in de middag de reis naar huis weer werd aangevangen.

Voornaamste conclusie na een weekendje Texel? Eigenlijk best wel een gezellige groep, dat derde.

• Zaterdag 21 mei
    Oosterend 2 2