• Derde on Tour: penaltybier en drie punten

 • De laatste wedstrijd van het seizoen leverde drie punten én penaltybier op. Met twee zeges in de laatste twee wedstrijden gaven we het seizoen – waarin we als laatste in de competitie eindigen - nog een beetje kleur.

  Het werd 3-1 tegen Schagen United. Dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Tijd terug dat we dat hebben kunnen zeggen. Als alle kansen en mogelijkheden een doelpunt hadden opgeleverd, was het misschien wel 17-3 geworden.

  Het blijkt dat gebrek aan precisie bij het afronden bij het derde hoort, om het even wie er mee spelen. Door vele afzeggingen geteisterd, hadden we gastspelers, van wie een groot aantal even daarvoor óók al had gevoetbald.

  De belegering op het doel van Schagen begon al vroeg in de wedstrijd met grote kansen, niet te missen kansen, opgelegde kansen en mogelijkheden. Schagen leunde vooral op de aanvoerder, die op elke diepgespeelde bal moest lopen. Het overwicht nam wat af na de eerste wisselsessie na een half uur. Daarom gingen met de brilstand op het bord de kleedkamer in.

  Na rust vielen dan toch eindelijk de doelpunten. Florian opende het bal twee minuten na de hervatting op aangeven van Martijn. De voorassist (nadrukkelijk verzoek te vermelden) kwam van Klaas Pieter, de voorvoorassist was van Sander. Het werd wel een keer tijd dat die treffer viel. Daarvoor belandde vrijwel iedere poging in het net van de ballenvanger.

  Het overwicht hield aan maar toch kwam de gelijkmaker op het scorebord. Nadat de bal ongelukkig op de arm van Gideon stuitte, wees de scheidsrechter naar de stip. Doelman Marc dook in de goede hoek, leek de bal tegen te houden maar moest uiteindelijk toch capituleren: 1-1.

  Deze dreun maakte ons wel wakker wat enkele minuten later stonden we weer op voorsprong door een doelpunt van Bas.

  Toen de bal ook bij een speler van Schagen op de arm kwam, ging ook de bal bij hun op de stip. René eiste de bal op en zette ons op een marge van twee.

  Aan die stand veranderde in het slot van de wedstrijd niets meer. Na negentig minuten stond er aan de kant van Opperdoes een biertje klaar, waarmee de penalty door de veroorzaker afgekocht wordt. In Schagen hebben ze die traditie (nog) niet.

 • Zaterdag 27 mei
  Opperdoes 3 3
  Schagen Utd 5 1
  Doelpuntenmakers:
  Florian Moreno 1
  Bas 1
  René Klaver 1