• Derde on Tour: Sinterklaasintocht en een kater

 • Zaterdag 25 november; de dag dat de Sint zijn intocht in Opperdoes zou maken. Of dat de reden was dat we maar liefst 8 afberichten en 16x nee te verwerken kregen was de vraag. Maar het was weer een hele opgave om genoeg namen op het wedstrijdformulier te krijgen..

  We hebben in de eerste 5 wedstrijden al 28 spelers zover gekregen om het mooie roodgele tenue van Opperdoes aan te trekken, vandaag weer 2 spelers extra op deze lange lijst. Lucas Bos zou deze wedstrijd zijn debuut in Opperdoes 3 maken. Rintse was ook bereid om wat extra minuten te maken – hij mocht ook nog met het tweede meespelen deze zaterdag.

  Peter Gutter en Gideon waren nog net op tijd zodat we met zelfs een vlagger de wedstrijd hebben kunnen beginnen. Gideon mocht op doel, Peter achterin samen met Rene, Johan, Nico en Jelle. Het middenveld bestond uit Bruce, Sander en KP. Voorin Rintse en Lucas Dirkson.

  De eerste helft stond Opperdoes vooral op eigen helft, Wieringermeer stak ook niet in een al te beste vorm dus verder dan het 16 meter gebied kwam men eigenlijk niet echt. Rene Klaver had zijn mannetje weer ouderwets in zn binnenzak, en de andere ervaren verdedigers lieten zich niet uit de tent lokken waardoor de brilstand nog lang het scorebord wist te sieren.

  Met een heerlijke regenbui in de loop van de eerste helft werd het veld al wat slechter en zwaarder, maar we hielden het nog steeds aardig vol. Rintse kreeg na 30 minuten wat rust; Lucas Bos mocht de voorhoede gaan versterken. Zijn eerste acties waren veelbelovend, mooi dat we weer een nieuwe speler hebben weten te strikken.. Bruce fungeerde zoals altijd met volle overgave als verbinding tussen de defensie en voorhoede. Een van zijn steekpasses belandde bij Lucas Dirkson, hij zag zijn afstandschot net aan over het doel verdwijnen.

  Nico wist zo nu en dan nog door te schuiven en zag zijn stiftbal in gedachten al a la Dennis Bergkamp in het netje vallen. Maar toen hij zn ogen open deed stond het helaas toch nog 0-0. Prima loopactie Nico. Eind van de eerste helft kregen we een vrije trap op een prachtige plek randje 16. Onze vrije trap specialist Rintse stond aan de vlag, anders was dit zo goed als zeker de 0-1. Nico was nog steeds vol zelfvertrouwen na zijn bijna stiftgoal dus hij nam plaats achter de bal. Het scheelde niks maar volgens mij was het de keeper die met een katachtige redding zijn team op de been wist te houden.

  Rust. In de tweede helft kwamen we er wat moeilijker uit. Met wind tegen kreeg keeper Smit de bal net iets moeilijker weg. Met handen en voeten – af en toe een noodrem – hielden we de jongens uit Slootdorp van het doel. Jelle was bijna aan het eind van zn latijn, hij kreeg nog een waarschuwing van zn collega leidsman maar de gele prenten bleven in de regenjas van de beste man zitten.

  De kansen in de tweede helft waren schaars; Lucas Bos kreeg net zn teen niet tegen de bal na een uitval van Opperdoes en uit een corner kon KP op doel koppen, maar verder was er weinig te halen deze middag. Gideon kon nog met een prachtige save zijn keeperskwaliteiten etaleren maar vlak voor tijd mocht hij toch nog de bal uit het net vissen. Opperdoes speelde hard, en ook Wieringermeer begon nu steeds meer overtredingen te maken. Nadat Peter zelf een schandalige trap kreeg te verwerken kon hij zich niet inhouden en deelde hij kort daarna zelf nog wat harder uit. De rode kaart kwam uit de regenjaszak van de scheids en met een fikse kater stapten we kort daarna van het veld.

  De 3 punten bleven achter in Slootdorp. 1-0 eindstand.

  Groeten, Klaas Pieter Groot

 • Zaterdag 25 september  
  Wieringermeer 5 1
  Opperdoes 3 0
  Doelpuntenmakers:  
  -