• Derde on Tour: tien! tien! t...wee?

• Always Forward-Opperdoes, de koploper tegen de hekkensluiter, David tegen Goliath, het team met slechts een gelijkspel schade tegen het team met slechts één overwinning. Het zou een afslachting worden. Maar het liep even anders.

Want natuurlijk was Always Forward de betere ploeg, maar oh oh oh… Bij de 1-0 ging onze keeper niet vrijuit, maar ook onze spitsen kregen terecht een berg kritiek na echt héél grote kansen die niet benut werden. De thuisploeg vond verdedigen namelijk niet zo belangrijk vandaag en van de ruimte maakten wij gebruik zonder de mogelijkheden af te ronden.

In de rust keken we elkaar niet ontevreden aan. Maar een kleine achterstand biedt nog geen garanties voor de tweede helft. En wat het hele jaar al gebeurt: een grote kans voor ons – de keeper moest echt gestrekt om een kopbal onschadelijk te maken – in de tegenaanval een tegendoelpunt. Een deceptie dreigde. Forward had nog drie doelpunten nodig om de grens van honderd competitiegoals te doorbreken. En wij moesten de dubbele cijfers zien te voorkomen om onze grens van honderd (tegengoals) niet te halen.

De thuisploeg rammelde flink aan de poort maar onze keeper hield – soms met hulp van paal en lat – zijn goal schoon. Toen Rintse na een solo over de achterlijn de 2-1 aantekende, leek zelfs een klein stuntje in de maak, hoewel Forward de zege gewoon toekwam.

Forward niet de honderd, wij niet de honderd. Blije, lachende gezichten - was het de opluchting? - in de kleedkamer na een nederlaag. Het blijft een surrealistisch gezicht maar vandaag was iedereen trots en tevreden.