• Derde on Tour: vergeten voetbalschoenen en een belofte

• De eerste wedstrijd van het seizoen bracht ons naar Anna Paulowna, waar we vorig jaar tegen Kleine Sluis geen poot aan de grond kregen. Voor Bas is het het tweede seizoen bij ons en hij beloofde een doelpunt, net als in de eerste wedstrijd van vorig jaar.

René bleek zijn schoenen te zijn vergeten. Gelukkig had Jordy nieuwe gekocht en de oude ook nog in zijn tas zitten. Met wat duct-tape was Rene dan toch voorzien van schoeisel. Met Jordy hebben we ook de nieuwe captain van het derde genoemd. Het kostte wat moeite maar uiteindelijk kreeg hij toch dertien spelers zo gek om met hem mee te voetballen.

Maar eenmaal op het veld bleek er plots een heel aardig team te staan. Nick en Frank zijn weliswaar 35+ (Frank zelfs 40+) maar speelden vorig seizoen nog in het eerste. Jeroen had vorig jaar afscheid van het derde genomen, maar wilde toch ook weer deel uitmaken van dit sterrenensemble. En Johan kwam terug op zijn afmelding voor deze wedstrijd.

Het duo Jeroen/Frank wist elkaar in de eerste helft te vinden. Frank opende de score op aangeven van Jeroen. Toen even later dat kunstje herhaald leek te worden, kon Frank alleen ten koste van een penalty afgestopt worden. Die hij overigens zelf onberispelijk binnenschoot.

De thuisploeg probeerde met schoten van afstand en slimme steekpassjes onze verdediging te verrassen maar Matthijs stond een berepartij te keepen.

In de tweede helft kwam Antonie in de ploeg, die bracht extra loopvermogen. Bruce tekende voor de assist bij de 3-0, die Jeroen binnenkopte.

Kleine Sluis kwam via de binnenkant van de paal terug tot 3-1. Opperdoes had het even zwaar maar Bas (toch hij) zorgde voor de definitieve nekslag van Kleine Sluis. Geheel volgens belofte schoot hij de 4-1 binnen.

Een overwinning en een doelpunt van Bas bij de openingswedstrijd. Net als vorig jaar. En hoe eindigden we dat seizoen…?

• Zaterdag 24 september
    Kleine Sluis 2 1