• Derde on Tour: zonder slotoffensief geen punt

 • De jongens van Oosterend hadden er zin in. Ze hadden zich met een aanlokkelijke voorraad bier en een behoorlijke achterban (rij-ouders en geblesseerde teamgenoten) al vroeg op het complex gemeld. Een gezellig groep jongens ook op het veld.

  Via Klaas Pieter kwamen we na een kwartier op voorsprong, maar de bezoekers maakten al gauw de gelijkmaker. Toen Oosterend op 1-2 kwam, liet ons antwoord ook niet lang op zich wachten en scoorde Yannick. Toch ging Oosterend met een voorsprong de rust in. 

  In de tweede helft verse aanvallende krachten in het team. Bijna viel de 3-3 toen Daan en Wout hun actie te ver doorvoerden maar in de tegenaanval nam Oosterend verder afstand: 2-4. De aansluitingstreffer van Wout, twintig minuten voor tijd, was het startsein van een slotoffensief dat nooit echt helemaal van de grond kwam.

  Oosterend jubelde luid, de biertjes werden in de kleedkamer opengetrokken en tot wanhoop van een van de rij-ouders, werden in de kantine nog de nodige biertjes en broodjes bal verorberd om vervolgens een boot later dan gehoopt, alsnog op Texel aan te komen.

 • Zaterdag 5 maart  
  Opperdoes 3 3
  Oosterend 2 4
  Doelpuntenmakers:  
  Klaas Pieter Groot  
  Yannick Moreno  
  Wout Dijkman