• En wéér een zege van de MO13

 • Weer een klinkende overwinning.

  Vandaag mochten wij aantreden tegen Spartanen  die op de ranglijst twee plaatsen onder ons stonden. We kunnen over het begin van de wedstrijd kort zijn, het was voor de tegenstander overrompelend.

  Binnen 20 seconde maakte Mia aan alle goede bedoelingen van de tegenstander een einde door de 1-0 te maken.  En dan gaat de tegenstander ver terug lopen om maar te voorkomen dat ze nog meer doelpunten tegen zouden krijgen.  Maar door samen als team heel sterk en goed voedbal te laten zien, werd de eerste helft afgesloten met een 2-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Lorena.

  De tweede helft was voor een groot gedeelte wat rommelig,doordat er eer paar meiden niet op de hun goede plek stonden. Dit heeft weer te maken met het grote aantal speelsters die wij hebben op dit moment. Ik wil toch graag dat iedereen evenveel speeltijd krijgt.  Spartanen kwam toch een paar keer goed door, maar voetballen begint met een goede verdediging en dit liet Harmke vandaag samen met Mia en in de tweede helft Danique een aantal keer goed zien. Met name Harmke wordt niet erg snel zenuwachtig  achterin en is een rots in de branding in de verdediging.

  Het verzet van Spartanen werd in de tweede helft steeds minder doordat ze er niet meer geloofden dat er voor hun vandaag nog iets te halen zou zijn. Lorena maakte na een kwartier haar tweede van de middag, gevolgd door een lange aanval van achteruit, maakte Danique het vierde doelpunt van de middag.

  Nu was de tegenstander gebroken en maakte in de laatste minuten van de wedstrijd Indy er nog op fraaie wijze 5-0 van.  Ook vandaag heb ik gezien dat als je als team hard werkt en met zijn allen maar een doel heb,namelijk het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken, er heel veel mogelijk is.

  Eindstand 5-0.  Volgende week zijn wij vrij,omdat wij in een poule zitten die een ongelijk aantal heeft.