• Hoe en wat in de kampioensrace in 4A

• De titelstrijd is na afgelopen zaterdag nog niet beslist in de 4e klasse A. Door de zege van het eerste elftal op Flamingo’s is er nog een kleine kans dat Opperdoes kampioen wordt. Ons eerste elftal speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd uit bij Dindua. Flamingo’s komt zaterdag (tegen Foresters) en volgende week zaterdag (tegen DZS) nog in actie.

De huidige stand:
    1. Opperdoes    21-48 ( 59-31)
    2. Flamingo’s    20-46 (100-31)

Hieronder zetten we de scenario’s op een rij:

Opperdoes verliest van Dindua:

Flamingo’s wint van Foresters: Flamingo’s op 18 mei kampioen
    Flamingo’s speelt gelijk tegen Foresters en wint van DZS: Flamingo’s op 25 mei kampioen
    Flamingo’s speelt gelijk tegen Foresters en speelt ook gelijk tegen DZS: Flamingo’s op 25 mei kampioen op basis van een veel beter doelsaldo)
    Flamingo’s speelt gelijk tegen Foresters en verliest van DZS: Opperdoes op 25 mei kampioen
    Flamingo’s verliest van Foresters en wint van DZS: Flamingo’s op 25 mei kampioen.
    Flamingo’s verliest van Foresters en speelt gelijk tegen DZS: Opperdoes op 25 mei kampioen
    Flamingo’s verliest van Foresters en verliest van DZS: Opperdoes op 25 mei kampioen

Opperdoes speelt gelijk tegen Dindua

Flamingo’s wint van Foresters: Flamingo’s op 18 mei officieus en op 25 mei officieel kampioen, tenzij in de laatste wedstrijd met minimaal 42-0 (!) verloren wordt van DZS.
    Flamingo’s speelt gelijk tegen Foresters en speelt ook gelijk tegen DZS: Opperdoes op 25 mei kampioen
    Flamingo’s verliest van Foresters en wint van DZS: Flamingo’s op 25 mei kampioen op basis van een veel beter doelsaldo.

Opperdoes wint van Dindua

Flamingo’s wint van Foresters en wint ook van DZS: Flamingo’s op 25 mei kampioen
    Flamingo’s wint van Foresters en wint niet van DZS: Opperdoes op 25 mei kampioen
    Flamingo’s speelt gelijk tegen Foresters: Opperdoes op 18 mei kampioen
    Flamingo’s verliest van Foresters: Opperdoes op 18 mei kampioen.

Geen kampioen?

Wanneer Flamingo’s kampioen wordt, heeft Opperdoes nog een kans via de nacompetitie. Die starten we op 1 juni thuis tegen (vermoedelijk) Westzaan, de huidige nummer 4 van de 4e klasse B. Bij winst spelen we op 8 juni wederom een thuiswedstrijd.

Bij een kampioenschap op 18 mei is iedereen van harte welkom in de kantine een feestje te bouwen!