• JO8 na rust langs Westfriezen

  • Eindelijk was het dan weer zover. De eerste veldwedstrijd van 2020 was daar, Westfriezen was de tegenstander. Wij moesten ons in alle bochten wringen om een zestal spelers op de been te krijgen. Veel afwezigen door uiteenlopende redenen.

    Met een debutant (Ralph) aan de zijde van TSV/VVO begonnen we met de wedstrijd. Het was weer even wennen, weer even aftasten. Binnen 10 minuten stonden we met 0-1 achter, niet veel later volgde de 0-2 van Westfriezen. Maar.. TSV/VVO zou TSV/VVO niet zijn als de rug niet werd gerecht. De aansluitingstreffer was daar en deze kwam van de voet van Julian van H. TSV/VVO bleef druk zetten, Remy, Brandon, Neeltje hadden een paar grote kansen, echter.. De bal wou er maar niet in. Mede dankzij het sterke verdedigen van Brandon, Thijs en de oplettendheid van Ralph bleef het 1-2 tot aan de rust.

    De tweede helft ging van start en TSV/VVO was scherp, fris en fruitig. Er werd goed druk gezet en de tegenstander kreeg het moeilijk. Julian van H had zijn brommer weer gevonden en gaf even vol gas,  2-2. Nu werd er doorgedrukt. TSV/VVO begon langzaam met het tiki taka voetbal. Westfriezen had het moeilijk en het overwicht begon langzaam zichtbaar te worden op het veld. Ralph was scherp en onderschepte veel ballen. Thijs maakte de speldenprikjes die Westfriezen uitdeelde onschadelijk. Julian van H zorgde voor de voorsprong na een fout van de keeper van Westfriezen. Hierna was het hek van de dam, Neeltje stoorde goed en door dit storen kwam de bal via Brandon bij Julian van H, 2-4. Er werd goed gespeeld, Remy zette zijn slangenmens actie in en ging slalommen door de verdediging, schoot maar de bal ging rakelings naast. Er werd goed gedekt en de keeper schoot de bal uit, echter kwam deze voor de voeten van Julian van H en die maakte er 2-5 van.

    Bij deze stand en na 40 minuten spelen, floot de scheidsrechter voor het einde van het duel. Wat nog overbleef waren de pingels, deze werden van beide kanten gelijkwaardig genomen.

    Komend weekend mogen we uit bij Dindua, om 08.45 uur.