• Martins Mening: Alcmaria Victrix-thuis

• Opperdoes 1 won de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1 van Alcmaria Victrix. We spraken hoofdtrainer Martin Glim.

Martin, gefeliciteerd! Dat is nog eens een seizoensstart!

,,Nou, zeg dat. We speelden met een heel jong team. Als Frank Zwaan (40 jaar oud, red) niet mee doet, komt de gemiddelde leeftijd denk ik niet boven de 20 jaar uit. We misten vijf, zes spelers die normaal gesproken in de basis kunnen staan. Maar we hebben de zege over de streep getrokken, en da’s knap.’’

• Wie was de uitblinker deze wedstrijd?

,,Dat vind ik moeilijk te roepen. Verdedigend hebben we weinig weggegeven. Jonge jongens zoals Bas Kee, Efrain de Lange, Mark Wijdenes en Thijmen Oppenhuis (16, 17 en 18 jaar oud, red) hebben zich positief staande gehouden.’’

Hoe heb je de wedstrijd ervaren?

,,We kwamen voor rust op voorsprong door een doelpunt van Marein Zwaan. Na rust kwam Alcmaria op gelijke hoogte. Toen dacht ik dat het wel eens verkeerd kon aflopen. Maar uiteindelijk maakt Frank de winnende. Hij schoot raak nadat Marijn Putting de bal uit een vrije trap op de lat schoot.’’

Dit was de eerste wedstrijd op onze gerenoveerde veld. Hoe beviel dat?

,,Dit veld was goed. Voor de wedstrijd is het nog even nat gegooid. Voorheen riep een tegenstander vaak: ‘Wat is dit voor een veld?’ Maar nu was Alcmaria er wel blij mee. Alleen waren ze niet blij dat ze geen punten pakten.’’