• Martins Mening: Meervogels-thuis

• Opperdoes 1 won zaterdag met 6-2 van Meervogels’31. We spraken na afloop met hoofdtrainer Martin Glim.

Martin, dit was een wedstrijd die je móest winnen. Missie geslaagd?

,,Wat zal ik zeggen? Meervogels kwam pas om vijf voor half drie aanzetten en was ook nog eens niet compleet. De scheidsrechter had geen zin om lang te wachten dus we startten tegen negen man. Als je dan in de eerste helft (ruststand 4-2, red.) twee doelpunten tegen krijgt: dat mag natuurlijk helemaal niet gebeuren. Het was voor rust gewoon niet goed. In overtal moet je vanuit je positie spelen en dat deden we niet. Eigenlijk was het een vervelende wedstrijd maar we hebben inderdaad gedaan wat we moesten doen.’’

Ben je beter te spreken over de tweede helft?

,,We kregen al door dat Meervogels na rust met elf man zou voetballen. Uiteindelijk hebben we in de tweede helft wel aardig gevoetbald.’’

Hoe staan de zaken er nu voor?

,,Wij moeten nog één plaats stijgen op de ranglijst. Alcmaria Victrix heeft één punt meer dan wij. Schagen United heeft twee punten minder maar speelt nog tegen Sint Adelbert. En die verliest momenteel alles met grote cijfers. Ik denk dat we nog twee keer moeten winnen om niet te degraderen. Maar omdat De Foresters verloor, kan Always Forward zaterdag tegen ons kampioen worden. We zullen in die wedstrijd compact moeten gaan verdedigen. Het wordt spannend, maar niets is onmogelijk.’’