• Martins Mening: Schagen United-uit

• Opperdoes 1 won zaterdag met 3-1 van Schagen United. We spraken na afloop met trainer Martin Glim.

Martin, gefeliciteerd. De tweede overwinning in drie wedstrijden. Gloort er licht aan het einde van de tunnel?

,,We leven in ieder geval nog. We zijn Alcmaria Victrix voorbijgestoken op de ranglijst maar hebben nog een achterstand van twee punten op Schagen United. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen. Daarvan moeten we sowieso van Victrix en Meervogels winnen. Maar ik denk dat we misschien zelfs wel drie overwinningen nodig hebben om ons veilig te spelen.’’

Hoe heb je de wedstrijd zelf ervaren?

,,De eerste helft was van beide kanten heel slecht, zat er weinig voetbal in. Maar na rust scoorden we in een kort tijdsbestek drie keer en werd er nog een vierde treffer afgekeurd wegens buitenspel.’’

Kat-in-het-bakkie, dus?

,,Twintig minuten voor tijd scoorde Schagen United nog de 3-1. Het zou nog spannend kunnen worden, maar we hielden goed de controle over de wedstrijd.’’