• Minidressjes te koop, met dank aan Marc en Claudia

  • Voetbalvereniging Opperdoes heeft weer mini-dressjes. Dat zijn miniatuuruitvoeringen van ons tenue, die je bijvoorbeeld in je auto kunt hangen. Of op je (slaap)kamerraam. Marc Dijkman nam het initiatief voor deze actie en vond in Claudia Selders-Kroezen een medestander, die de actie financieel ondersteunt.

    Claudia ken je wellicht als raadslid namens het CDA voor de gemeente Medemblik. Zij zet zich in de gemeenteraad onder meer in voor de leefbaarheid van ons mooie dorp. Of anders ken je haar toch wel als actieve dorpsgenote en oprichter van de Facebook-groep Intussen in Opperdoes. Hét platform voor en door (oud-)Opperdoezers dat sinds april 2019 in de lucht is.

    ,,Ik heb die Facebook-groep opgezet om de verbinding in het dorp te vergroten’’, vertelt Claudia. Niet iedereen is lid van een (sport-)vereniging of heeft hier kinderen op school. Sommige mensen worden al lid van de groep voordat zij in het dorp komen wonen. Om elkaar op de hoogte te houden, hulp te bieden of te vragen en activiteiten aan te kondigen is deze pagina in het leven geroepen. In eerste instantie bleef het aantal leden zo rond de vijftig schommelen – en dat vond ik al heel wat - maar momenteel zijn er het er meer dan 770. De sfeer op de pagina is goed; als moderator heb ik maar één keer echt moeten ingrijpen.’’

    In die Facebook-groep postte Marc Dijkman een oproep voor geïnteresseerden van een mini-dress. En Claudia reageerde ,,Ik had geen idee wat dat was’’, vertelt ze. ,,Marc heeft het me toen uitgelegd. Ik wilde het plan wel steunen. Mijn kinderen – ik heb een zoon en een dochter van 21 en 19 jaar oud - zijn geen voetballers maar op deze manier kan ik wel wat voor de vereniging betekenen. Zeker in tijden van Corona waarin het verenigingsleven grotendeels stil ligt, denk ik dat de voetbalclub wel wat steun kan gebruiken.’’

    De mini-dressjes zijn te verkrijgen bij Marc Dijkman of bestel via info@vvopperdoes.nl. Voor slechts 10 euro heb je er een in je bezit!