• “Palingboer uit Edam” Steef Nijenhuis (94) overleden

• Steef Nijenhuis is overleden. De voormalig hoofdtrainer van VVO overleed dit weekend op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Edam.

Nijenhuis was in de jaren 70 van de vorige eeuw liefst zeven seizoenen op rij hoofdtrainer van onze vereniging. In het jubileumboek “50 jaar Voetbalvereniging Opperdoes; Een gouden feest voor een unieke vereniging” dat in 2000 werd uitgegeven, blikte Nijenhuis met veel plezier terug op zijn periode bij onze club: “Ik hield van streng, maar ook van gezelligheid na afloop van de training. Natuurlijk moet je zo hoog mogelijk proberen te voetballen, maar de vriendschap moet voorop staan. En dat is er altijd bij Opperdoes geweest, zeker in mijn periode. Bij het publiek was ik zelfs geen trainer, maar de “Palingboer uit Edam”. Hier had ik absoluut vrede mee.”

Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 26 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur in de Protestantse kerk De Swaen, Voorhaven 135 te Edam. Steef Nijenhuis wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd.