• Proost! Van de voorzitter

• Beste leden, vrijwilligers en supporters van Voetbalvereniging Opperdoes,

Helaas kunnen we ook dit jaar niet in onze kantine met elkaar proosten op het nieuwe jaar. Corona houdt Nederland nog steeds in de greep. Dus geen nieuwjaarswedstrijd en ook geen nieuwjaarsreceptie op ons complex. Op dit soort zaken hebben we helaas geen grip; we zijn uiteraard gehouden aan de regels die de overheid ons stelt.

Ondertussen maken we ons wel zorgen. Zorgen over onze vrijwilligers en supporters, die normaal gesproken met een bezoekje aan onze club hun sociale contacten onderhouden en dat nu moeten missen. Maar zorgen ook over onze leden die lid zijn van onze vereniging om te kunnen sporten. Om fit te blijven, deel uit te maken van een groep en uiteraard om sportieve successen te kunnen delen. Maar waar het sportieve leven nu alweer enige tijd stil ligt.
    Wanneer we de competitie weer kunnen hervatten, is momenteel onduidelijk. De KNVB is druk aan het lobbyen om sportverenigingen op korte termijn weer geopend te krijgen. Voorlopig is het afwachten.

Bij aanvang van een nieuw jaar hoort ook een korte terugblik op het voorbije jaar. Er zijn positieve zaken te melden: onze velden zijn compleet gerenoveerd, voorzien van een goede afwatering en zelfs een beregeningsinstallatie. Onze dank gaat uit naar de gemeente, Loonbedrijf Wit en onze vrijwilligers, die samen deze monsterklus sneller dan gedacht geklaard hebben.
    Ondertussen is ook onze kantine aangepakt. Een langgekoesterde wens ging daarmee in vervulling. Onze thuisbasis heeft nu een heerlijk frisse uitstraling, met een nieuw interieur dat voor een groot deel is gesponsord door Basic Label. Ook in dit project hebben we kunnen rekenen op veel vrijwilligers die de handen uit de mouwen hebben gestoken. Een speciaal woord van dank naar Kaylee Janssens, Peter Gutter en de vrijdagploeg die heel wat werk hebben verzet.
    Vrijwilligers kunnen we ook op andere vlakken goed gebruiken. Zoals ik eerder heb aangekondigd, neem ik per 30 juni van dit jaar afscheid als voorzitter van deze mooie club. We zijn nog steeds op zoek naar een vervanger. En zo zijn er meer functies die openstaan, dan wel versterking/ondersteuning kunnen gebruiken. Schroom alsjeblieft niet ons te helpen met het draaiende houden van de club. Of dat nu in een bestuursfunctie is, of op regelmatige basis een bardienst: alle hulp is welkom. Wacht niet tot een bestuurslid je komt vragen, maar meld je pro-actief aan. Vele handen maken immers licht werk.

Sportief positief nieuws is er ook! Op de valreep werd in 2021 het combinatieteam van Opperdoes/Twisk JO15 kampioen van de tweede competitiefase. Mannen, hartelijk gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Daarnaast hebben we in de afgelopen week een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Arno Hulspas volgt met ingang van het nieuwe seizoen Martin Glim op, die in een eerder stadium heeft aangegeven onze vereniging te verlaten. Arno woont in Medemblik en heeft inmiddels 28 jaar ervaring in het trainersvak. We hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking en wensen hem heel veel succes en plezier bij onze vereniging.

Zo gaan we het nieuwe jaar in. Vanaf deze plaats hef ik digitaal het glas en wens ik jullie allemaal een ontzettend fijn, sportief en bovenal gezond 2022 en spreek ik de hoop uit dat we elkaar op korte termijn weer op de club kunnen ontmoeten.

John van Dijk
    Voorzitter vv Opperdoe