• Robotbelijning van Vitesse Arnhem naar Opperdoes

  • De eerste keer lijnen trekken voor aanvang van het nieuwe seizoen is altijd een hels karwei. Dit wordt ieder jaar weer uitgevoerd door een ploeg trouwe vrijwilligers.

    Dit jaar kreeg Voetbalvereniging Opperdoes een unieke kans. De Enk Groen & Golf BV maakte het mogelijk om de eerste lijnen van het seizoen te laten uitvoeren door een heuse robotbelijner. De link werd gelegd door eerste-elftalspeler Roy van Dijk die werkzaam is als fieldmanager in de Amsterdam Arena.

    ’s Ochtends reed de robot nog bij Vitesse, ’s middags op het complex van V.V. Opperdoes. We moesten alleen de vier hoekpunten inmeten met GPS coördinaten en de robotbelijner ging direct aan de slag. Zijlijnen, middenlijn, doelgebieden, penaltystippen; niets wordt vergeten door deze fantastische machine. Voordat we het wisten, met nog een uur voor aanvang van de eerste wedstrijd op het complex,stonden de lijnen er kaarsrecht op. Een compleet veld wordt - ongeacht de weersomstandigheden - in slechts zo'n 20 minuten belijnd.

    Een geweldige vinding en wellicht voor de gemeente een gouden mogelijkheid in te spelen op mogelijke vrijwilligerstekorten bij de voetbalclubs in de toekomst. In een vrijdag kan dit apparaat alle lijnen kaarsrecht op de velden krijgen.