• Warmteservice en Min Installatietechniek helpen Opperdoes verder verduurzamen

  • Opnieuw heeft Voetbalvereniging Opperdoes gewerkt aan verdere verbetering van haar faciliteiten. Plaatsten we twee jaar geleden zonnepanelen op het dak om te verduurzamen, nu hebben we gekozen voor een andere duurzame ingreep.  

    Deze maand zijn namelijk de vijftien jaar oude boilers vervangen voor één nieuwe. Een zuinigere met meer rendement en dus milieuvriendelijker. De opwarmtijd van de boiler wordt flink verkort en kan met een weekprogramma helemaal naar wens ingeregeld worden.  We hebben uitgerekend dat dit een jaarlijkse besparing op gas kan opleveren van zo’n 1250m3. In geld uitgedrukt: ruim 650 euro.  

    Via Vrienden van Opperdoes Warmteservice (levering van de boiler en douchekopjes) en Min Installatietechniek (installeren van de boiler) is de afgelopen dagen een huzarenstukje geleverd. Samen met de toegezegde duurzaamheidssubsidie van de gemeente Medemblik, kunnen we de investering in enkele jaren terugverdienen.  

    Daarnaast gaan we ook flink op water besparen. Het klusteam – de mannen van de maandag- en vrijdagochtend – onder leiding van Piet Gutter hebben de waterbesparende douchekoppen in de kleedkamers geplaatst waarmee al gauw tienduizenden liters water per jaar bespaard worden.  

    Nogmaals dank voor Warmteservice, Min Installatietechniek en Gemeente Medemblik voor de samenwerking!